sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kahvittelua ilta-auringossa

Appiukko on ollut koko viikonlopun meillä remonttihommissa ja minä olen viettänyt aikaani ulkona pihaa hoitaen ja sisällä köökissä kokkaillen ja leipoen.:) Eilen illalla miesten saatua remonttiurakan tehtyä katoin meille kahvit ja teet pihalle. Kahvin kanssa oli minun tekemääni mustikkatiikeri kakkua ja vaikka itse sanonkin, niin voi nam!





Kakkua voin todellakin suositella, suhteellisen vielä helppo ja nopea tehdäkin. Olen reseptin ottanut aikanaan jostain ilmaislehdestä, oisikohan ollut Pirkka.

250 g margariinia tai voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 limetin raastettu kuori

Mustikkaraita

1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria

Kuorrutus

2 dl tomusokeria
2 rkl limetin mehua


 Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetin kuori keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta.

Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun noin 1,8 l:n kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkataikina. Nostele päällimmäiseksi vaalea taikina.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle kuorrutetta.


Itse tein nyt kakun ilman tuota limeä ja oikein hyvä tuli. Että onnistuu näinkin.:)
Mieheni tuossa kävi huutelemassa, että pihasauna on lämmin joten taidan suunnata nyt sinne. Saa nähdä mitä nyt jo pois menossa oleva flunssani siihen sanoo...Mutta rohkea rokan syö.;)

 Tähän loppuun vielä kuva meidän talosta ilta-auringossa. Hoksasin tuossa, että laitoin teille kuvia kukista, mutta en koko talosta. Kaikkea hyvää teille alkavaan viikkoon!


 
 
P.S. Viime postaukseeni ei ollut tullut yhden ainuttakaan kommenttia, vaikka kävilaskuri tikittää ihan huimaa vauhtia. Tiedän, että bloggerissa on ollut ongelmia, sillä en ole pystynyt itsekään kaikkiin blogeihin viestiä jättämään. Mutta yrittäkää ainakin jättää jotain tervehdystä, 0 kommenttia on aika surullinen teksti minulle...

5 kommenttia:

  1. Kaunis kuva talostanne. Teillähän on sitten mennyt mukavasti viikonloppu. Meillä taas satanut koko viikonlopun ja tänään ilma lähenteli lähinnä myrskyä tuuliineen, mutta just äsken alkoi aurinko paistaa!! =)
    Tiedän niin tuon tunteen ja kuinka niitä kommentteja odottaa..Usein vaan lapsi hyppii sylissä ja silloin ei kauheasti viitsi ylimääräistä tässä viettää..=) Joo, koitan parantaa tapani!
    Mukavaa viikkoa ja toivotaan aurinkoista sellaista!

    VastaaPoista
  2. Kauniilta näyttää kukkaset!<3 Kahvit terassille katettuna on aivan mahtavaa kauniilla ilmalla.Ja vielä kun on noin herkullinen kakkukin!:) Kiitokset ohjeesta.

    Minä olen ollut viimeaikoina niin "laiska" ja kiireinen jättämään kommenttia.Mutta nyt kuitenkin pikaisesti näppäilen.

    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Christina ja Sarppa: Kiitos molemmille kun jätitte viestiä! Täällä alkoi tänään helteet ja voi pojat, että on mukava kun on lämmin.:) Oispa jo kesäloma! Kyllähän niitä kommentteja varmasti jokainen aina odottaa ja siksi on ainakin itseäni harmittanut tämä bloggerin viimeaikainen toimimattomuus. Murr..Ja myönnän, että itse myös useasti käyn pikaisesti lukemassa postaukset, mutta kommentit tuppaa monesti jäämään. Näin se kai jokaisella on omien kiireidensä keskellä...ihan ymmärrettävää kyllä.

    Ihanaa viikkoa teille molemmille, viestit lämmittivät kovasti mieltäni!:)

    VastaaPoista
  4. Hei Salla.

    Yhteinen ystävämme K vinkkasi, että sulla on oma blogi. Kauniita kuvia kauniista kodista! Sulla on tyyli hitusen muuttunut sitten teinivuosien... yhä oot mielessä joka kerta kun kävelen Bulevardin Dayn ohi. Sinne joskus minutkin raahasit Helsingin reissulla. =)

    /Minttu

    VastaaPoista
  5. Hei Minttu! Tervetuloa meikun blogiin! Juu onhan tuo maku vähän muuttunut vuosien varrella. Tässä välissä käytiin vielä siellä modernimmalla puolella, kunnes sitten tuli tämä maalaisromanttisuus kuvioihin. Ja nyt se oma tyyli on kyllä löytynyt.:) Kerrohan A:lle terveisiä ja teille molemmille haleja!

    VastaaPoista