sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Haaveista totta

Täällä on tullut pidettyä pidempikin tauko blogistaniasta, kun meidän kotikoneesta hajosi näytönohjain. Eli toisin sanoen kone kyllä käynnistyy, mutta näyttö on ja pysyy pimeänä. Nyt sitten mietitään, että pitääkö tässä ostaa kokonaan uusi kone vai yrittää korjata vanha..huoh. Harmittelin tuossa juuri, että jos kone vaihtuu uuteen, niin vanhassa on kaikki mahdolliset tiedostot, mm. blogia varten otetut kuvat sun muut ja tietenkään niistä ei ole varmuuskopiota. Murr. Mutta tässä voi nyt tulla minun kirjoitteluihin aikamoiset välit, ennen kuin meillä on pelittävä kone käytössä. Mies oli onneksi niin ystävällinen, että toi työkoneensa viikonlopuksi kotiin, niin vaimo pääsi kirjoittamaan blogiaan.:) On tämä vaan sen verran tärkeää touhua, että ei sitä voi montaa päivää taukoa pitää.;) Kuvia en nyt ole tähän postaukseen käsitellyt, kun muokkaus -ohjelma on kotikoneella, mutta koittakaa kestää. Parempia ja fiksattuja kuvia on jälleen tarjolla, kunhan kone toimii taas.

Mutta nyt sitten tuohon otsikkoon ja sen takana olevaan asiaan. Pitkäaikainen haaveeni alkaa vihdoin toteutua, eli keittiöremontti, jihuu! Kirjoittelinkin tänne jo aikaisemmin meidän remppasuunnitelmista, mutta silloin ei ollut vielä varmaa, että edetäänkö asiassa pelkällä tuunauksella vai tehdäänkö ihan kunnollinen remontti. Laskeskeltiin tuossa eri vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia, ja todettiin, että tuunaus ei yksinkertaisesti kannata. Hintaa olisi tullut sille kuitenkin sen verran, että ei tarttenut paljon lisää laittaa, niin saadaan ihan uudet kalusteet. Ja niin siinä sitten kävi, että viime sunnuntaina istuttiin pari tuntia koneen ääressä ja naputeltiin Ikeaan tilaus. Ja viikon päästä pitäisi keittiö koneineen olla meillä, jännää!:)

Meille tulee (yllätys, yllätys) ihan valkoinen keittiö Ikean stått -ovilla ja svep -vetimillä.

Altaan olin mielessäni valkannut jo ajat sitten ja se taisi ollakin minulle se kaikkein tärkein juttu koko keittiössä. Olisin voinut vaikka mistä muusta tinkiä paitsi tästä. Eli seuraava ihanuus meille sitten tulee, Ikean domsjö-allas, huoh.
Kodinkoneista meillä säilyy vanhat jääkaappipakastin sekä astianpesukone. Uutena tilattiin Ikeasta uuni, keittolevy, huuva sekä mikro.Tapetinhan olin ostanut jo viime kesänä, kun se oli ihan selkeä valinta ja malli oli poistumassa silloin tuotannosta, niin sehän oli sitten tilattava. Tätä siis seiniin.


Välitiloja pähkäiltiin pitkään, mutta päädyttiin lopulta perus valkoiseen laattaan, jota aika paljon kaikissa sisustuslehdissä vilahtelee. Tämä kuva on lainattu netistä osoitteesta http://www.bullerby.fi/index.php?sivu=kuvat&g2_itemId=1991. Mutta samanlaista tulee siis meille.


Laattaa tulee myös huuvan takana olevaan seinään. Meidän Prismassa oli viikonloppuna asiakasomistajapäivät, niin hyödynnettiin tietty alet ja haettiin Prismasta sekä laatat että Oraksen hana 20% alennuksella!Ja tasoiksi meille tulee Puukeskuksen laminaattitasot, joista nyt ei valitettavasti ole kuvia. Mutta väri on aika lailla samanlainen kuin tuossa kuvassa, jossa on tuo tapettirulla.

Remontti alkaa noin reilun viikon päästä ja kyllä siihen se pari viikkoa tuhraantuu purkamisineen ja uuden paikoille laittamiseen. Nyt on jo sellainen olo, että en meinaa housuissani pysyä ja olo on todella malttamaton. Olen unelmoinut ihanasta valkoisesta keittiöstä monta vuotta ja nyt se minun haave sitten toteutuu. Pieni, mutta kuitenkin minulle suuri asia. Ihanaa päästä kokkailemaan jouluruoat uudessa keittiössä.:) Nyt toivottelen teille rauhallista sunnuntai-illan jatkoa ja ihanaa alkavaa viikkoa! P.S. Osaako muuten kukaan sanoa kun minulla bloggeri näyttää asetuksissa, että blogilla voi olla enintään 100 lukijaa, niin miten tuota määrää voi nostaa vai maksaako se jotain, tuleeko bloggerista asiasta ilmoitus vai miten se toimii? Lukijoita on nyt 99, joten olisi kiva, että lisääkin voi vielä 100 täytyttyä tulla. Vinkatkaa/jelpatkaa jos satutte tietämään.:)
6 kommenttia:

 1. Eihän nyt tarvi uutta konetta hankkia jos on vain näytönohjain sökönä! Itellä meni just kesällä rikki ja yks IT-guru korjas sen viel saman päivän aikana. Hintaahan noilla korjauksilla aina on, mut on se pieni hinta siihen nähden että kuin paljon tiedostoja sitä menettäis jos heittäis sillä koneella vesilintua

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla kuulumisia sieltä päin! Toivottavasti tietokone pian pelittää, jotta päästään seuraamaan remontin edistymistä :) Keittiö kuulostaa jo nyt aivan unelmalta, joten en yhtään ihmettele, että olet innoissasi. Olen kyllä itsekkin viihtynyt huomattavasti paremmin keittiössä sen jälkeen, kun saatiin sitä edes vähän mieleiseksemme.

  Mukavaa viikkoa ja tsemppiä remppaan! <3

  VastaaPoista
 3. Ai niin, ja tuo tapetti on tosi ihana! Mun on pitkään tehnyt mieli kans tapettia keittiöön, ja ruudullinen vaihtoehto on ykkösenä :)

  VastaaPoista
 4. Miss Shi: Niin, olisi ehkä minun pitänyt tuossa postauksessa kirjoittaa enemmän auki tätä meidän koneen historiaa...Kyseessä siis vanha rämä, josta luopumista ollaan pitkään jo mietitty. Nyt sitten kun tuo näytönohjain, kai (kun ei olla ihan varmoja), sökähti, niin tuli vähän sellainen olo, että eiköhän tämä ollut tässä. Mutta miehen kaveri (it-guru) on tänään tulossa sitä katsomaan, joten saas nähdä saisko sen vielä jollain ihmeen konstilla toimimaan.:)

  Iida Emilia: Onneksi on tämä miehen kone, jolla voin nyt väliaikaisesti kirjoitella.:) Uskon kyllä itsekin, että keittiössä puuhailee paljon mieluummin kun se on laitettu. Minua ei saa varmaan jouluna keittiöstä pois halailemasta uutta uunia ja pesuallasta.;)

  VastaaPoista
 5. Keittiö just minun makuun myös!! Ihan just täydelliset valinnat - itse olisin varmaan ainakin todella lähelle valinnut samat jutut :D

  Ja koneesta: en itsekään kyllä koko konetta uusisi, jos kerta vain näytönohjain on hajalla - se vain vaihtoon :)

  VastaaPoista
 6. Uusi lukija täällä kuikuilee :)
  Ihana blogi ja aivan ihastuttava koti sinulla <3

  VastaaPoista