sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Keittiöhaaveita

Tulipas taas bloggailussa pieni tauko. Olen istunut jo monta kertaa koneen ääreen ja tarkoituksena kirjoitella teille jotain kuulumisia, mutta jotenkin nyt ei ole runosuoni sykkinyt. Olen kiertänyt kamera kädessä ympäri meidän huushollia, mutta jotenkin on tuntunut, että ei ole ollut mitään kuvattavaa. En tiedä mistä lie johtunut tämä, mutta nyt siis taas blogin päivittämisen kimpussa ja seuraavaksi teille hieman keittiöasiaa. Nimittäin: 

Viimeinen meidän talon remonttia vaille oleva kohde on keittiö. Keittiö on tällä hetkellä täysin toimiva ja ihan ok kunnossa, joka on tietysti ollut hyvä asia ja helpottanut huomattavasti elämistä remontin keskellä. (Kuvat on muuten otettu viime syksynä, joten älkää hämääntykö. Ei meillä Etelä-Karjalassa vielä ihan näin keväässä olla...;)   )

Keittiö on remontoitu 2000 -luvun alkupuolella ja voisikin kuvitella, että siinä tapauksessa sehän on vallan priima. Mutta jostain syystä se ei vain meidän silmissä näytä siltä ja kovasti haluttaisiin sille jotain tehdä.

Noh, nyt sitten ollaan palloteltu eri vaihtoehtoja tuunauksen osalta eikä oikein osata päättää mitä tuolle pitäisi tehdä. Vaihtoehdot siis ovat:
- maalata ovet ja kaikki pyökkiosat valkoiseksi, vaihtaa tasot, välitilan laatat, allas ja hana
- vaihtaa vanhojen ovien tilalle uudet ovet (esim. Ikea), vaihtaa tasot, välitilan laatat tai laattojen päälle puolipaneeli, maalata loput pyökkiosat valkoiseksi ja ostaa uudet allas ja hana
- tehdä koko paketti uusiksi

Selvää on, että mitä alemmas vaihtoehdoissa mennään, sen kalliimmaksi remppa tulee. Ensimmäisen vaihtoehto houkuttelee siis edullisuudellaan, mutta pelkona on se, että muutaman vuoden päästä alkaa tehdä mieli uusia koko keittiö jolloin tuunaus on oikeastaan mennyt hukkaan. Toisen vaihtoehdon kohdalla tulee jo mieleen, että meneekö säätämiseksi ja olisiko kannattavampaa siirtää rempan ajankohtaa, säästää rahaa hiukan pidempään ja tehdä keittiö kerralla uusiksi. Ja kolmas vaihtoehto on siis tällä hetkellä meille hieman liian kallis. Eli nyt siis kaivataan ideoita, neuvoja ja kokemuksia teiltä hyvät lukijat. Ja varsinkin jos teillä on Ikeasta ostettu keittiö tai sieltä ostettu keittiöön tarvikkeita, niin kertokaa miten ne ovat teillä toimineet.

Tapetit olen jo keittiöön ostanut, koska halusin juuri nämä tietyt, joiden valmistus loppui viime syksynä.


Idean tapetteihin sain Oma koti kullan kallis -lehdestä, jossa näin tämän kuvan erään pariskunnan keittiöstä. Totesin saman tien, että siinä on minun unelmieni keittiö.:)

Minulle henkilökohtaisesti keittiö on varmaan se kaikkein tärkein asia koko talossa, koska siellä tulee vietettyä paljon aikaa ja iso, omannäköinen keittiö on ollut haaveissa jo pitkään. Pelkään aika kovasti sitä, että jos vain tuunataan keittiötä, niin lopputulos on sitten suttuinen tai ei vain miellytä. Huoh…Täytynee kai vain jatkaa pohdintaa eikä kiirehtiä tämän asian kanssa.

7 kommenttia:

 1. Täällä pohdiskellaan ihan samojen asioiden kanssa.Meillä keittiö kaipaa muutamia asioita kipeästi,muttei koko keittiön uusimista.

  Ihana keittiö tuossa lehdessä.Tykkään tuosta altaasta ikkunan alla ja noista väreistä.

  Toivottavasti löydätte sen oikean ratkaisun.

  VastaaPoista
 2. Vaikeita valintoja, keittiöremontit ovat aina niin pirun kalliita, tsemppiä valintoihin. Ostamasi tapetti on tosi ihana.

  VastaaPoista
 3. Mielekiinnolla luin, sillä meillä täsmälleen samanlaiset ajatukset keittiön suhteen. Jään seuraamaan, mitä vinkkejä saat ja miten remppanne edistyy. Voit kurkata meidän keittiötä blogissani.

  VastaaPoista
 4. Muistan myös ihastuneeni samoihin keittiökuviin aikoinaan tuossa lehdessä! Eli loistavan tapettivalinnan olet jo tehnyt :) Keittiönne näyttää muutenkin ihanan tilavalta ja toimivalta todellakin, ja uskon, että edullisimmillakin tuunauksilla tuosta saisi jo tosi upean :) Ja voishan sieltä vaikka poistaa pari oveakin, ja laittaa verhoa eteen, tai jättää avohyllyjä esille!

  Mutta vaikeita valintoja ovat kyllä! tsemppiä :)

  Mukavaa viikkoa, ja kiva kun taas postailit :)

  VastaaPoista
 5. Meillä kanssa joskus tässä hamassa tulevaisuudessa (minä peukutan vielä tämän vuoden lopulle, mutta voi olla, että menee pitemmälle...) keittiötuunastelua suunnitelmissa. Samantyylistä kuin teilläkin mietinnässä, ei tarvitse uusia koneita yms. ja rungot tosi hyvät ja muutenkin toimiva keittiö. Voisin kuvitella, että teilläkin tulisi tosi ihana ihan maalauksella sekä tasojen ja altaan+hanan vaihdolla. Itsekin haaveilen puolipaneeleista laattojen päälle...ovat tosi kauniita...
  Odotan innolla jatkoa kertomukseen, kunhan päätätte mitä ja alatte touhuamaan :)
  Mukavaa suunnittelua!

  VastaaPoista
 6. Keittiö-remppaa olen minäkin pohdiskellut, meidän keittiössä on kaapit uusinut edellinen omistajav. 2004, mut ei ole ihan sellainen kuin olisin itse tehnyt. Mutta kaikki muu tärkeämpi on mennyt keittiön uudistuksen edelle...jos kesällä vähän jotain pintojen uudistusta keksis.
  Upealta näyttää tuo sinun ihanne keittiö.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Sama OKKK-lehti on aikanaan tullut minullekin, mutta en siitä noteerannut tuota tapettia tuossa paneelin päällä. Paneeli on meillekin ollut keittiön välitilaan tulossa jo ainakin vuoden, ellei kaksi (uusi talo siis tekeillä) mutta sen yläpuolta en ole miettinyt yhtään. Ja nyt tiedän, sinne tulee tapetti. =)

  VastaaPoista