keskiviikko 4. elokuuta 2010

Remontti edistyy...

Viikonloppu on nyt takanapäin ja myös aimo annos remonttia. Saimme mieheni kanssa paljon aikaiseksi ja kyllä se vaan antaa aina lisäpuhtia kun joku kohta talossa alkaa pikkuhiljaa valmistua.

Ehkä kuitenkin tässä vaiheessa kerron vielä vähän enemmän meidän talosta, on hieman helpompi teidän lukijoiden hahmottaa missä mennään ja mitä rempataan, kun tietää enemmän talon pohjaratkaisusta.

Alakerrassa meillä on siis eteinen, keittiö, ruokailuhuone, meidän tuleva työhuone, wc, pukuhuone / kodinhoitohuone, suihku ja sauna. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, meidän tuleva olohuone, parveke ja vessa. Laitan tähän muutaman kuvan, jotka on otettu silloin kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa taloa. Kuvissa näkyvät esineet ja huonekalut ovat siis edellisen omistajan omaisuutta.


Ruokailuhuone


Ruokailuhuone


Kodinhoitohuone


Meidän tuleva olohuone


Meidän tuleva makuuhuone

Aloitimme talon remontoimisen meidän ruokailuhuoneesta, joka koki aikamoisen muodonmuutoksen. Kyseisestä huoneesta oli suhteellisen helppo aloittaa kun se sijaitsee talon päädyssä eikä siellä tehtävät kunnostukset olleet missään vaiheessa elämisen tiellä. Paljon töitä huoneessa kuitenkin riitti, sillä vanhat tapetit piti repiä irti, maalata paneelikatto ja – seinä valkoiseksi ja asentaa uudet tapetit sekä viimeiseksi asentaa listat. Ja tarkkoja kun ollaan molemmat, niin katto maalattiin kolme kertaa ja seinä neljä kertaa.;) Lattialle emme tee missään huoneessa mitään, sillä ne ovat hyvässä kunnossa ja tuntuisi vähän rahan haaskaukselta lähteä niitä uusimaan. Ja tällainen siitä sitten tuli.


Täytyy sanoa, että olemme kyllä mieheni kanssa aika tyytyväisiä lopputulokseen. Huoneesta tuli juuri sellainen kuin halusimmekin ja ehkä vielä vähän parempi. Kyllähän tuo huone on vielä sisustuksellisesti aika pahasti kesken, mutta kaikkea ei olla ennätetty vielä tehdä. Osa huoneen tavaroista tulee siirtymään yläkertaan olohuoneeseen, kunhan se valmistuu, verhot ja matot puuttuvat, ja ruokailuryhmäkin pitäisi ennättää jossain vaiheessa maalata valkoiseksi. Ensin pitää kuitenkin saada koko talo rempattua ennen kuin voi kunnolla keskittyä tuohon sisustukseen. Ei vaan millään malttaisi, nettiputiikeissa tulee aina käytyä kun vaan on aikaa ja kaupungilla käydessä sitä aina kummallisesti eksyy kaikkiin sisustusliikkeisiin.;)

Ruokailuhuone valmistui siis jo muutama viikko sitten ja nyt viikonloppuna työn alla olivat meidän tuleva makuuhuone ja olohuone. Mutta siitä tarkempi raportti kuvien kera sitten seuraavalla kerralla, ei makeaa mahan täydeltä.;)


Taidan siis lopetella näihin tunnelmiin tällä kertaa ja toivottaa kaikille oikein mukavaa viikon jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti