sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Haaveista totta

Täällä on tullut pidettyä pidempikin tauko blogistaniasta, kun meidän kotikoneesta hajosi näytönohjain. Eli toisin sanoen kone kyllä käynnistyy, mutta näyttö on ja pysyy pimeänä. Nyt sitten mietitään, että pitääkö tässä ostaa kokonaan uusi kone vai yrittää korjata vanha..huoh. Harmittelin tuossa juuri, että jos kone vaihtuu uuteen, niin vanhassa on kaikki mahdolliset tiedostot, mm. blogia varten otetut kuvat sun muut ja tietenkään niistä ei ole varmuuskopiota. Murr. Mutta tässä voi nyt tulla minun kirjoitteluihin aikamoiset välit, ennen kuin meillä on pelittävä kone käytössä. Mies oli onneksi niin ystävällinen, että toi työkoneensa viikonlopuksi kotiin, niin vaimo pääsi kirjoittamaan blogiaan.:) On tämä vaan sen verran tärkeää touhua, että ei sitä voi montaa päivää taukoa pitää.;) Kuvia en nyt ole tähän postaukseen käsitellyt, kun muokkaus -ohjelma on kotikoneella, mutta koittakaa kestää. Parempia ja fiksattuja kuvia on jälleen tarjolla, kunhan kone toimii taas.

Mutta nyt sitten tuohon otsikkoon ja sen takana olevaan asiaan. Pitkäaikainen haaveeni alkaa vihdoin toteutua, eli keittiöremontti, jihuu! Kirjoittelinkin tänne jo aikaisemmin meidän remppasuunnitelmista, mutta silloin ei ollut vielä varmaa, että edetäänkö asiassa pelkällä tuunauksella vai tehdäänkö ihan kunnollinen remontti. Laskeskeltiin tuossa eri vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia, ja todettiin, että tuunaus ei yksinkertaisesti kannata. Hintaa olisi tullut sille kuitenkin sen verran, että ei tarttenut paljon lisää laittaa, niin saadaan ihan uudet kalusteet. Ja niin siinä sitten kävi, että viime sunnuntaina istuttiin pari tuntia koneen ääressä ja naputeltiin Ikeaan tilaus. Ja viikon päästä pitäisi keittiö koneineen olla meillä, jännää!:)

Meille tulee (yllätys, yllätys) ihan valkoinen keittiö Ikean stått -ovilla ja svep -vetimillä.

Altaan olin mielessäni valkannut jo ajat sitten ja se taisi ollakin minulle se kaikkein tärkein juttu koko keittiössä. Olisin voinut vaikka mistä muusta tinkiä paitsi tästä. Eli seuraava ihanuus meille sitten tulee, Ikean domsjö-allas, huoh.
Kodinkoneista meillä säilyy vanhat jääkaappipakastin sekä astianpesukone. Uutena tilattiin Ikeasta uuni, keittolevy, huuva sekä mikro.



Tapetinhan olin ostanut jo viime kesänä, kun se oli ihan selkeä valinta ja malli oli poistumassa silloin tuotannosta, niin sehän oli sitten tilattava. Tätä siis seiniin.


Välitiloja pähkäiltiin pitkään, mutta päädyttiin lopulta perus valkoiseen laattaan, jota aika paljon kaikissa sisustuslehdissä vilahtelee. Tämä kuva on lainattu netistä osoitteesta http://www.bullerby.fi/index.php?sivu=kuvat&g2_itemId=1991. Mutta samanlaista tulee siis meille.


Laattaa tulee myös huuvan takana olevaan seinään. Meidän Prismassa oli viikonloppuna asiakasomistajapäivät, niin hyödynnettiin tietty alet ja haettiin Prismasta sekä laatat että Oraksen hana 20% alennuksella!



Ja tasoiksi meille tulee Puukeskuksen laminaattitasot, joista nyt ei valitettavasti ole kuvia. Mutta väri on aika lailla samanlainen kuin tuossa kuvassa, jossa on tuo tapettirulla.

Remontti alkaa noin reilun viikon päästä ja kyllä siihen se pari viikkoa tuhraantuu purkamisineen ja uuden paikoille laittamiseen. Nyt on jo sellainen olo, että en meinaa housuissani pysyä ja olo on todella malttamaton. Olen unelmoinut ihanasta valkoisesta keittiöstä monta vuotta ja nyt se minun haave sitten toteutuu. Pieni, mutta kuitenkin minulle suuri asia. Ihanaa päästä kokkailemaan jouluruoat uudessa keittiössä.:) Nyt toivottelen teille rauhallista sunnuntai-illan jatkoa ja ihanaa alkavaa viikkoa! 



P.S. Osaako muuten kukaan sanoa kun minulla bloggeri näyttää asetuksissa, että blogilla voi olla enintään 100 lukijaa, niin miten tuota määrää voi nostaa vai maksaako se jotain, tuleeko bloggerista asiasta ilmoitus vai miten se toimii? Lukijoita on nyt 99, joten olisi kiva, että lisääkin voi vielä 100 täytyttyä tulla. Vinkatkaa/jelpatkaa jos satutte tietämään.:)




lauantai 8. lokakuuta 2011

Black & white

Täällä on vihdoin saatu kesävärit pois sisustustekstiileistä ja jotain syksyisempää on hiipinyt tilalle. Länsi-Suomen reissulla tuli käytyä Raision Ikeassa ja alla olevaa kangasta tarttui sieltä mukaan.


Tämä on taas sarjassamme näitä mitä en olisi koskaan uskonut meille sisustuksessa tulevan, nimittäin mustaa väriä. Mutta nyt jotenkin tuo meidän ruokahuone oikein huusi sitä ja sen mukaanhan se oli sitten mentävä.;)




Mieheni pyöritteli tuossa silmiään kun ompelin noita verhoja ja ihmetteli, että kuinka monet vaihtoverhot sitä on oikein oltava yhteen huoneeseen. Ei ne miehet vaan aina ymmärrä...Mutta kovin oli tyytyväinen tulokseen ja kuulemma mieluisin sisustus tähän mennessä hänen mielestään. Hassu se on.:)




Meille tulee kohta kummityttömme vanhemmat meille viettämään iltaa, joten siirryn tästä pikkuhiljaa ruokavalmistelujen pariin. Sain tuossa vielä yhden tunnustuksen Janskulta, palaan siihen sitten hieman paremmalla ajalla, tämä oli nyt tällainen kuvilla kyllästetty "pikapostaus".:)



Ihanaa viikonlopun jatkoa teille kaikille, voikaa hyvin!


sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Nuhainen arvonta

Täällä sitä taas ollaaan, kotiutuneena tuolta Länsi-Suomesta. Työreissu meni hyvin, mutta tuliaisina toin sitten kotiin kunnon räkätaudin, joka pakotti jäämään perjantainakin kotiin. Eilinenkin vietettiin visusti peiton alla ja vasta tänään olen uskaltautunut tekemään jotain. Tosin pienissä erissä, sillä pää tuntuu hajoavan hetkenkin pystyssä olon jälkeen. Mutta mutta, nyt siihen arvontaan. Virallisena valvojana toimi meidän vakiovieras Veera...



...jonka mielenkiinto asiaan lopahti ehkä noin minuutin jälkeen, kun oma pesä ja uni kutsui. Joten se on nyt teidän vain luotettava arpojaan, että kaikkien sääntöjen mukaan on menty.;) Mutta nyt siis sitä rumpujen pärinää...ttrrr.....ja voittajaksi selviytyi... Iida Emilia! Onneksi olkoon! Laitteletko minulle tuohon sähköpostiosoitteeseen yhteystietosi, niin laitan paketin tulemaan.:)

(jostain syystä en saanut kameralla tarkempaa kuvaa, mutta kyllä tuosta nyt selvän saa)
Flunssa kun iski, niin täällä kotona ei ole oikein tapahtunut mitään. Olen vain viritellyt meille kynttilöitä ja pötkötellyt sohvalla. Yrittänyt levätä sen minkä vain voi.




 Huomenna pitäisi jaksaa raahautua töihin, kiva kiva. Varsinkin nyt kun tietää, että on rankka viikko edessä. Paljon töitä ja puolikuntoinen olo, siitä se lähtee. Noh, nautitaan nyt vielä sunnuntai-illasta, tää lähtee nyt suihkuun ja yrittää saada itsensä edes jonkunlaiseen edustuskuntoon, että kehtaa huomenna uskaltautua ihmisten ilmoille. Tsau!:)

 


P.S. Arvonnan myötä olen saanut ihan huiman määrän uusia lukijoita, tervetuloa kaikille yhteisesti. Toivottavasti viihdytte blogini parissa vielä pitkään.:)