torstai 22. syyskuuta 2011

Leipomisia sadesäällä

Voi tsiisus miten tuota vettä sataa! Täällä on tullut nyt monta päivää putkeen ihan tolkuttomasti vettä eikä tuolle paljon loppua näy. Eipä siis paljon huvita nenäänsä ulos pistää. Onneksi sitä kyllä keksii sitten tekemistä sisälläkin ja mikäs sen mukavampaa kuin käyttää aikaansa esimerkiksi leipomiseen.:) Täällä on muun muassa leivottu sämpylöitä ihan uudella ohjeella ja ei vitsit, että tulikin hyviä ja ihan mielettömän pehmeitä!


Ja ohje tuleepi tässä:

3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
60 g voita t. margariinia

Lämmitä neste haaleaksi.
Liuota hiiva,suola ja sokeri nesteeseen.
Lisää vehnäjauhoja vähin erin.
Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa,kunnes irtoaa astian reunoista.
Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinaa pöydällä,jaa 10 osaan ja leivo pitkänomaiseksi sämpylöiksi.
Jauhota sämpylät päältä ja jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille,liinalla peitettynä.

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.


Itse olen muunnellut tuota reseptiä myös niin, että jauhoina käytin sunnuntain kaurasämpylä jauhoja ja raastin myös mukaan hieman porkkanaa ja taikinaan sekoitin vielä n. 1 rkl siirappia. Ja sekin toimi mainiosti. Kuvassa olevat sämpyt ovat ihan tavallisia ilman lisukkeita.

Ja sitten tuli testattua täällä vastaantullutta Minttudomino -muffinsi reseptiä. Ja tässä niitä nyt sitten on keko syötäväksi.:)


MINTTUDOMINO-MUFFINSSIT

n. 15 kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g rypsiöljuvalmiste
1 dl maitoa
reilu 3 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5-7 murskattua dominokeksiä

1 kokonainen Dominokeksi jokaisen muffinssin päälle

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rasva ja maito keskenään. Lisää seos vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon murskatut dominot ja sekoita.

Täytä vuoat puolilleen. Aseta kokonainen dominokeksi taikinan päälle. Paista muffinsseja 200 asteessa keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Eipä muuta naiset kuin uunit kuumiksi ja herkuttelemaan! Tämä nainen lähtee lauantaina 5 päivän työreissulle Turun suunnalle, joten palaillaan asiaan taas ensi viikon lopulla. Ja muistakaahan osallistua arvontaan, osallistua voi siis sunnuntaihin 25.9. asti vastaamalla arvonta postaukseen. Suoritan arvonnan sitten jahka ennätän kotia tuolta toiselta puolelta Suomea. C U!:)

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tunnustus ja viikonlopun ostoksia

Sain tämän ihanan tunnustuksen Vaniljainen -blogin Liisalta, kiitos hirmuisesti! Tuli niin hyvä mieli tästä, tämä kun on vasta toinen saamani tunnustus.



Mutta siis tässä kuuluu vastata viiteen kysymykseen ja jakaa eteenpäin viidelle blogille...

1. Lempiruokani - jaa-a, taitaa olla ihan perinteinen perunamuussi ja jauhelihakastike.:) Joskus perus kotiruoka on vaan ihan parasta. Tai sitten äitini tekemä kaalilaatikko. Itse olen yrittänyt tehdä sitä monta kertaa ja ihan syötävää siitä on tullut, mutta silti se vaan ei ole samanmakuista, kuin äitini tekemä.

2. Lempimakeiseni - ei tarvitse edes miettiä, suklaa!

3. Lempiluettavaani - tällä hetkellä taitaa olla Nora Robertsin ihanan romantiikan ja jännityksen täyteiset kirjat tai sitten Tess Gerritsenin aivan mielettömän hyvät trillerit. Voin suositella!

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä - kyllä se on neulominen tai virkkaaminen. Vaikka ompelukoneella onnistuu verhot sun muut helpot jutut, niin silti se ei ole ihan niin mieluista hommaa kuin nuo edellä mainitut.

5. Lempielokuvani - Moulin Rouge. Ewan McGregor ja ääni. Ah, ihan polvia heikottaa!

Tunnustuksen jaan nyt eteenpäin näille seuraaville viidelle blogille, joille en ole vielä koskaan tunnustusta antanut. Olkaapa hyvä!:)

Villa Elina
Polkadot
Valkeaa Unelmaa
Villa Harmonia
Valkoisten ruusujen koti

Viikonloppu mennä hurahti kovalla vauhdilla ohi, mutta tuli sitä kaikkea tehtyäkin. Ajelin perjantaina suoraan töistä entisen opiskelukaverini luo Mikkeliin. Vietimme perjantaina tyttöjen iltaa saunoen ja viinilasillisen ääressä istuskellen. Ihanaa kun sai pitkästä aikaa juoruilla ja jutella kaikesta maan ja taivaan välllä ihan kaksistaan. Lauantaina piti tottakai päästä sitten kaupungille shoppailemaan ja ravintolaan herkuttelemaan. Tuli kierrettyä useampi vaate- ja sisustusliike, mutta onneksi tuo ostossaldo pysyi vielä ihan kohtuullisena. Mukaan lähti yksi pusero ja housut, ja sitten nämä ihanaiset hyllyt AmandaB:n liikkeestä.



Olin jo pitkään etsinyt tuohon sohvan yläpuolelle hyllyjä ja olin jo melkein luovuttamassa toiveesta löytää sopivat sellaiset. Toki ne olisi voinut tehdä itsekin, mutta jotenkin kaipasin tuollaisia hieman jykevämpiä ja koristeellisempia. Ja kun nämä sitten lauantaina bongasin, niin homma oli sitten sillä selvä.:)


 
Ystäväni, jonka luona viikonlopun vietin, oli vielä ostanut minulle tuon ihanan resepti tyynyn. Kuulemma sen nähdessään hänellä oli tullut heti minut mieleen ja halusi sitten ilahduttaa minua näinkin ihanalla lahjalla. Kiitos vielä Anna! (Se päätyikin meille yläkertaan eikä ruokahuoneseen, kuten uumoilin....)
 

 
Se olisi sitten taas maanantai edessä ja työntäyteinen viikko. Onneksi nyt on sellainen olo, että akut on ladattu ja mieli virkeänä uuteen viikkoon. Jos sitä jaksaisi huomenne vaikka raahautua jumppaan...noh, ehkä nyt ei pidä liioitella kuitenkaan. ;)
 

torstai 15. syyskuuta 2011

Keittiöstä

Istuskelen koneella, katselen ulos ja kuuntelen "ripiitillä" Christina Perrin Jar of Hearts -biisiä  Tiedä sitten mikä tuossa kappaleessa vetoaa, mutta siinä on vain sitä jotain mystistä fiilistä. Nautiskelen kun saan kerrankin istua rauhassa koneella, lukea kaikkia suosikkiblogejani, jättää kommenttia ja kirjoittaa jotain tänne omaanikin. Mieheni touhuaa parhaillaan pihalla, pesee ja siivoa minun autoa. Nyt nimittäin minun paholaisen punainen Opeli kiiltää kuin kissan...hmm...nenä. ;)


Nappasin muutaman kuvan teille meidän keittiöstä. Meidän keittiöremontti odottaa edelleen tekijäänsä, mutta on asia kuitenkin hieman edennyt. Aikaisemmassa keittiöpostauksessani kerroin, miten olemme arponeet tuunauksen ja kokonaan uusimisen välillä. No olemme nyt päätyneet tekemään keittiön täysin uusiksi kodinkoneita lukuunottamatta. Uuni menee niistä uusiksi, mutta kaikki muut vanhat pidetään käytössä. Keittiö tullaan todennäköisesti ostamaan Ikeasta ja remontti toteutuu näillä näkymin lokakuun lopulla. Mutta siihen asti siis mennään näillä vanhan keittiön kuvilla.



Olen odottanut remontin totetutumista kuin kuuta nousevaa ja kerron kyllä teille siitä sitten enemmän kunhan homma vaan pääsee käyntiin.

Tässä muuten viime aikaisia ostoksiani, uusia GG astioita lähti viime shoppailureissulla mukaan sekä tuo lasipurkki, johon laitoin kahvipurut.



Olen myös käsitöissä hurahtanut virkkaamaan tiskirättejä. Tämän pinkin tein ihan ensimmäiseksi, yksi musta on valmistunut sen jälkeen ja toinen on tulossa. Niitä on ihan todella helppo ja nopea tehdä, menee ihan iisisti vaikka telkkua katellessa. Että addiktionsa kullakin...;)


Edellisessäkin postauksessa vilahtaneet lyhdyt kannoin vaihteeksi sisälle. Toisaalta tuovat enemmän iloa näin sisällä kun ne on koko ajan oman katseen ulottuvissa. Eihän niitä tuolla ulkona pahemmin kukaan tiiraile.


Tunnelmallista viikonloppua!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Arvonnan aika

Eli nyt laitetaan se jo aikoja sitten lupaamani arvonta käyntiin. Kuten moni jo tietää, blogini tosiaan täytti tuossa heinäkuussa vuoden ja sen kunniaksi järjestän nyt perinteiset arpajaiset.:) Palkintona on House -merkkiset, siniset, tähtikuvioiset patakinnas ja -lappu, sekä Riviera Maisonin servetit.


Arvon tällä kertaa tuon palkinnon vain blogini kirjautuneiden lukijoiden kesken, ihan näin kiitoksena siitä, että olette kulkeneet mukana tämän vuoden (ja toivottavasti vielä pitkään!) ja jaksaneet aina kommentoida näitä minun raapustuksiani. Eli yhden arvan saa olemalla lukija ja tietysti sen saa vaikka liittyisikin joukkoon vasta tämän arvonnan myötä. Muuten toisen arvan saa perinteisesti jättämällä kommentin tähän postaukseen ja kolmannen linkityksellä. Eli tutuilla säännöillä mennään.:) Ilmoitattehan kommentissa monella arvalla olette mukana! Aikaa osallistua on 25.9. asti.

Viikonloppu on sujunut täällä muuten ihan perinteisissä merkeissä. Mitään kummallista ei ole ohjelmassa ollut vaan ihan kotosalla ollaan oltu molemmat päivät ja kyllä siitä on tullut nautittuakin. Olen kokkaillut, siivoillut, shoppaillut ja hieman sisustellut. Ihan arkisia juttuja sinänsä, mutta joskus niin nautinnollisia kaiken muun hössötyksen keskellä.

Isoäitini osti viikko sitten tämän vuoden ensimmäiset syyskukat meille, perinteisiä krysanteemeja ja syklaameja. Puukirjaimet laitoin tuonne ikkunan väliin muutama viikko sitten kun löysin nuo Stockalta. Tosin joku kapula pitäisi keksiä tuonne alle, että näkyisivät hieman paremmin...



Taidankin tästä hipsiä laittamaan lyhtykynttilöihin tulet ja kaivautua oman kullan kainaloon katsomaan telkkua. Kuullaan taas!:)


maanantai 5. syyskuuta 2011

Iltakävelyllä

Hui hai, miten aika kuluu! Päivät on menneet työreissuissa, niistä toipumisessa, kotihommissa sekä ihanien ystävien vierailuissa. Jotenkin viime viikot ovat olleet hirmuisen hektisiä, työn puolesta jo ihan pientä stressiä on pukannut päälle. Ja sitten huomaa, että kun viikonloppu koittaa, niin sitä on aivan sippi eikä jaksaisi juuri tikkua ristiin laittaa. Ja viime viikonloppuna jopa huolestuneena huomasin, että työasiat pyöri mielessä koko vapaitten ajan ja sunnuntai-iltana ihan ahdisti kun tajusi, että taas sitä on uusi viikko edessä. Millä ihmeellä sitä saisi nollattua tuon kovalevyn ja rentouduttua. Kaipaisi niin edes hetkisen sitä hengähdystaukoa...Miten teillä muilla, saatteko ajatukset muualle viikonloppuisin noista ah, niin ihanista, arkisista työjutuista? Jotenkin sitä kaipaisi ihan totaalista alan vaihtoakin, mutta kun en ole vielä keksinyt mitä haluaisin isona tehdä...Ehkä sen joku päivä oivaltaa, toivottavasti...

Käytiin tänään töistä päästyämme mieheni kanssa pienellä kävelyllä. Kyllä nyt on syyskelit ihan parhaimmillaan ja voi että mitä värejä luonto alkaa meille tarjoilemaan.




Iltalenkillä näytti myös olevan pikku Kurre, joka kovasti keräsi muonavarastoja itselleen. Tosin pikku kaveri oli liian nopea liikkeisään ja kuvaajalla kun ei ole mitkään maailman vakaimmat kädet, niin kuvasta tuli aika suttuinen. Mutta kyllä tuon Kurren tammenterho suussaan siitä erottaa.:)



Meidän kotikatu...


Nyt pötkähdän sohvalle kattomaan telkkua ja otan ihan rennosti. Enkä mieti työasioita.;)
 Aurinkoa viikkoonne!:)